سیم وکابل شاذالکتریک
سیم وکابل شاذالکتریک

سیم وکابل شاذالکتریک

کابل شبکه دوربین مدار بسته چیست؟

کابل شبکه دوربین مدار بسته چیست؟

کابل های به هم تنیده ای که برای انتقال دیجیتال دیتا یا اطلاعات  مورد استفاده قرار می گیرند، کابل شبکه نام دارند. این کابل ها در انواع متفاوتی از لحاظ کاربری تخصصی تولید می شوند که به شرح آن در ذیل می پردازیم.

مشخصات کابل شبکه

هر کابل شبکه به هم تابیده از هشت سیم جداگانه تشکیل گردیده که برای کاهش تأثیرات نویز بر روی آنها به صورت دو به دو به هم تابیده شده اند. حداکثر طول سگمنت هر کابل به شبکه ۱۰۰متر است.

رنگ سیم های کابل شبکه به صورت زیر می باشد

سفید سبز – سبز ، سفید نارنجی – نارنجی ، سفیدآبی – آبی، سفید قهوه ای – قهوه ای

دسته بندی کابل های شبکه براساس فرکانس

میزان فرکانس قابل پشتیبانی در انواع کابل های شبکه دارای تفاوت می باشد لذا حجم اطلاعات قابل انتقال نیز متفاوت بوده و برای طبقه بندی کابل های شبکه براساس فرکانس از دسته ها یا CATAGORY استفاده می گردد که آنها را با CAT در فرم همگانی می شناسند.

CAT-3:

این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰ مگاهرتزی پشتیبانی می نماید که امکان انتقال اطلاعات را تا 10MBPS را برای آن ایجاد می کند. امروزه با توجه به محدودیت زیاد حجم قابل انتقال توسط این کابل، استفاده از آن منسوخ گردیده است.

CAT3

CAT-5:

این کابل حداکثر از فرکانس ۱۰۰ مگاهرتزی پشتیبانی می کند که امکان انتقال اطلاعات را تا 100MBPS را برای آن ایجاد می کند.

CAT5

CAT-6:

در ابتدا فرکانس قابل پشتیبانی توسط این کابل ها تا ۲۵۰ مگاهرتز بود اما با معرفی زیرمجموعه های جدید این کابل ها با عنوان CAT-6a و CAT-6e، امکان پشتیبانی از حداکثر فرکانس انتقال 500 تا 650 مگاهرتز نیز برای آن ایجاد گردید.

CAT6

CAT-7:

این کابل حداکثر از فرکانس 600 مگاهرتزی پشتیبانی می نماید که امکان انتقال اطلاعات تا 10GBPS را برای آن ایجاد می نماید.

CAT7

انواع کابل شبکه از نظر نوع محافظ استفاده شده در آن

یکی از اساسی ترین موارد دربررسی کیفیت کابل های شبکه نوع پوشش یا محافظ آن است در واقع پوشش یا محافظ نقش مهمی در حفاظت انواع کابل دارد. کابل های شبکه انواع بسیار متفاوتی از نظر نوع محافظ دارند اما رایج ترین آنها عبارتند از:

UTP-STP

کابل UTP:کابل شبکه بدون غلاف محافظ

کابل STP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ

کابل S-UTP: کابل شبکه روکش دار بدون غلاف محافظ

کابل U-FTP: کابل شبکه دارای فویل محافظ برای سیم ها

کابل SFTP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ و روکش زرورقی.

کابل های شبکه

در سیستم های حفاظتی دوربین مدار بسته به طور معمول طیف محدودی از کابل های شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع برای محیط های داخلی و اداری به طور معمول از کابل های CAT-6UTP و برای محیط های با مسیرهای کمی طولانی تر و یا مسیرهایی که امکان ضربه خوردن به کابل شبکه وجود دارد از کابل CAT-6 SFTP استفاده می گردد.

کابل CAT-7 هم در صورتی که پهنای باند تصاویر دوربین مداربسته زیاد باشد ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. نکته بسیار مهمی که باید در نظر گرفته شود توجه به ظرفیت سوئیچ ها و هماهنگی آنها با کابل شبکه مورد استفاده در هنگام آماده سازی بستر شبکه می باشد.

تلفن تماس   
33964120 -- 33964122
   فاکس 89779076
تلفن همراه
   09120620556     
http://www.cable-wire.ir

کابل شیلد دار چیست؟

کابل شیلد دار چیست؟

به کابلی گفته می شود که شامل لایه محافظ داخلی باشد. هدف از شیلد دار کردن کابل ها محافظت اطلاعات جاری در کابل ها در برابر تداخلات الکتریکی و مکانیکی است.
کابل های ابزار دقیق برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتال در صنعت استفاده می شوند و اگر این کابل ها داری شیلد نباشند وقتی که در مجاورت کابل های پاور و یا نویز های الکتریکی قرار گیرند، نمی توانند پارامترهای صحیح را منتقل کنند و سیگنال های دریافتی ممکن است دارای خطا و اعوجاج باشد. در صورت به کارگیری اسکرین (شیلد)، مدار انتقال در برابر تداخلات مغناطیسی بیرونی محافظت میشود .
تلفن تماس   
33964120 -- 33964122
   فاکس 89779076
تلفن همراه
   09120620556    
http://www.shazco.ir

کابل چیست؟

کابل چیست؟

مقدمه

امروزه در صنعت برق بخش عظیمی از توزیع انرژی الکتریکی ، بویژه در فشار ضعیف بوسیله کابلها انجام می‌گیرد. البته برای انتقال انرژی الکتریکی فشار متوسط و قوی نیز در برخی موراد از کابلهای مخصوص استفاده می‌شود. کاربرد کابلها در تاسیسات الکتریکی بسیار وسیع و دارای اهمت زیادی است. کارخانجات کابل سازی انواع بسیار زیادی از کابلها را برای مصارف عمومی و خصوصی تولید می‌کنند. همچنین صدها هزار نفر تخصص با مهارتهای مختلف در بخشهای گوناگون این صنعت مشغول بکار هستند. البته علاوه بر بخش تولید و فشار قوی نیاز به مهلت و رعایت اصول فنی دارد.

ساختمان کابلها

کابلها بر اساس نوع کاربردی که دارند بسیار متنوع هستند و به شکلهای گوناگون در بازار یافت می‌شود. ساختمان و اجزای تشکیل دهنده کابلهای مخابراتی کاملا با کابلهای مورد استفاده در صنعت برق فشار قوی و فشار ضعیف تفاوت دارند. اما بطور کلی کابلها همواره از دو قسمت اصلی هادی و عایق تشکیل شده‌اند. تفاوت کابلها ناشی از نوع کاربرد آنهاست. یعنی نوع کاربردشان موجب می‌شود که جنس ، شکل ، تعداد ، سطح مقطع هادیها و عایقها با یکدیگر تفاوت داشته باشند. این تفاوتها موجب تقسیم بندی کابلها می‌گردد.

هادیها

هادیها از سیم مسی تقریبا خالص و دارای انعطاف قابل قبول یا از آلومینیوم یا آلیاژهای مخصوص ساخته می‌شوند. سطح مقطع هادیها با توجه به مقدار جریان عبوری و نوع کاربرد در اندازهای گوناگون و شکلهای متفاوت درست می‌شود.

دایره‌ای شکل تک رشته با علامت اختصاری (re) و چند رشته با علامت اختصاری (rm).

مثلثی (سه گوش) شکل تک رشته با علامت اختصاری (se) و چند رشته با علامت اختصاری (sm).

عایقها

عایق سیمها و غلافی که روی کابل قرار می‌گیرد، معمولا از جنس پلاستیک PVC (پلی وینیل کلراید) است البته عایقهای دیگری همچون کاغذ و برخی ترکیبات شیمیایی در بعضی کابلهای مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرند. این عایقها بر اساس شرایط کاری و محیطی و نوع مصرفی که دارند. از استحکام مکانیکی و مشخصه الکتریکی لازم برخوردار باشند. برای جلوگیری از اشتباه و جهت تشخیص سیمهای کابل از یکدیگر ، عایق سیمهای هادی را در رنگهای مختلف انتخاب می‌کنند.

غلاف کابلها

برای محافظت کابلها در برابر عوامل محیطی و ضربات مکانیکی آنها را بوسیله یک یا چند لایه (غلاف) از جنس (مس ، سرب ، فولاد) ، کاغذ پلاستیکی بویژه PVC می‌پوشانند. کابلها با توجه به لایه‌های خارجی آنها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

جریان مجاز قابل تحمل

جریان مجاز عبوری از سیمها و کابلها به گونه‌ای تعیین می‌شود که در هر نقطه از کابل ، حرارت تولید شده در هادیهای آن به خوبی به محیط اطراف منتقل می‌شود؛ بطوری که درجه حرارت عایق در سطح هادی سیمها و کابلهای PVC از 70 درجه سانتیگراد تجاوز نکند. جریان عبوری داده شده برای کابلهای برق وقتی در داخل خاک قرار می‌گیرد، بر مبنای قرار گرفتن کابل بر روی بستری از ماسه نرم است که پس از خاک ریزی به روی کانال سطح آن آجر فرش شود.

به علاوه ، کابل در مسیر خود می‌تواند داخل تعداد محدودی لوله فولادی که هیچ یک از آنها بیش از 6 متر نباشد، عبور کند. جریان مجاز کابلهایی که در هوای آزاد قرار دارند. بر اساس ضریب بار 1 و در هوای با درجه حرارت 30 درجه سانتیگراد است. جریان مجاز کابل هنگامی که کاملا در داخل آب قرار گرفته باشد 15/1 برابر جریان در کابل قرار گرفته در خاک است. اما باید توجه داشت که وقتی قسمتی از کابل در خاک یا هوای آزاد باشد. این قسمتها تعیین کننده جریان عبوری از کابل هستند.

افت ولتاژ در کابل

در شبکه‌های پخش انرژی الکتریکی اندازه سطح کابل تنها بر اساس جریان مجاز عبوری از آن انتخاب نمی‌شود بلکه طول کابل که متناسب با افت ولتاژ است نیز عامل تعیین کننده‌ای به شمار می‌آید.

شرایط نصب و قرار دادن کابلهای برق

کابلهای با عایق و غلاف پلاستیکی را نباید هیچگاه در درجه حرارت زیر 5- درجه سانتیگراد نصب و کابل کشی کرد. در صورت اجبار ، قرقره ، کابل باید چند روز قبل از نصب در محیط گرمی حدود 20 درجه سانتیگراد انبار شود. در هنگام کابل کشی شعاع خمش کابلهای پلاستیکی نباید از 15 برابر قطر خارجی کابل کوچکتر باشد. اما در انتهای کابل می‌توان شعاع خمش در موارد خاص با رعایت اصول فنی تا نصف مقدار فوق کاهش داد.

هنگامی که کشیدن کابل توسط دستگاه انجام می‌گیرد باید مواظب بود که نیروی کششی وارده به کابل از مقادیر مجاز نشود، در خاک دفن شود باید گودالی به عمق 70 سانتیمتر حفر کرد و کابل را در این گودال در خاک نرم (الک شده) به ارتفاع 20 سانتیمتر قرار داد. روی آن را آجر (و بر روی آجر) خاک معمولی ریخت. این عمل سبب می‌شود که از فشار طبقات خاک بر روی کابل و تغییر شکل آن جلوگیری به عمل آید و همچنین در موقع کندن زمین با بیل و کلنگ صدمه‌ای به کابل وارد نیاید
تلفن تماس   
33964120 -- 33964122
تلفن همراه
   09120620556    
http://www.shazco.ir

تاریخچه ی سیم و کابل

تاریخچه ی سیم و کابل

در اصطلاح فنی به دو طناب،کنف یا ... که به هم تابیده شده باشد،کابل می گویند.
این اصطلاح در صنعت های مختلف کاربرد مختلفی نیز دارد،مثلا در کشتیرانی از نگه داشتن کشتی،در مکانیک برای جا به جا کردن اجسام حجیم و سنگین و...
اما بیشترین کاربرد از کابل در صنعت برق به عنوان انتقال دهدنده ی انرژی الکترونیکی میباشد.

اولین بار کشتیرانان، سال 1830 از کابل به عنوان ابزار کاری خود استفاده میکردند.هم زمان با استفاده از کابل آن ها نیز برای ارتباطات تلگرافی نیز با طریق قرار دادن فولاد نیز استفاده میکردند.
البته اکثر استفاده از کابل در آن زمان در کشتیرانی برای استفاده های دیگری بود.اما با پیشرفت علم و نارسانایی بودن فولاد برای اولین بار اصطلاح سیم به کار گرفته شد و هادی آن مس بود.اما این سیم ها در آن زمان بدون عایق بودند و با فراگیر شدن صنعت برق ،خطرات ناشی از برق گرفتگی نیز زیاد شد

ین بار درقرن 20 کابل هایی با عایق تولید شد،اما عدم دانش کافی از عایق کردن آنها باعث برق گرفتگی و آتش سوزی هایی در آن زمان شد.در آن زمان از کنف بیشتر به عنوان عایق استفاده میکردند.تا اینکه راه حلی بسیار مناسب برای روکش کابل ها جایگزین کنف شد.این عایق پی وی سی بود که تا به امروز هم به عنوان اکثر عایق های سیم و کابل های تولید شده به کارگرفته میشود.
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دیگر تولید کنندگان قادر به رشته کردن مس شدند.در آن زمان کارخانجات قادر به تولید کابل های رشته ای (افشان) و خشک (مفتول) شدند،که هر کدام کارآیی خاص خود را دارند.

در این میان میتوان نام شرکت های کابل جنرال،ساپوریال،نگزنس و ... را به عنوان اولین تولید کنندگان در این زمینه نام برد.
هم اکنون با گذر زمان و فراگیر شدن امکانات شاهد تولید انواع کابل ها در کیلو ولت های مختلف از 1،6،11،20،33،... هستیم.

تلفن تماس   
33964120 -- 33964122
   فاکس 89779076
تلفن همراه
   09120620556    
http://www.cable-wire.ir